čtvrtek 17. září 2009

Zprávy z Apimondie

Právě probíhá mezinárodní včelařská výstava APIMONDIE 2009 ve francouzském městě Montpellier. Čerstvé zprávy jsou zde na webu Pracovní společnosti nástavkových včelařů. Taková aktuálnost se mi líbí.

1 komentář:

  1. Rubrika: Pardubický deník - Moje Pardubicko
    Francouzi obdivovali perník, ale i medovinu

    Pardubice - O město Pardubice byl nebývalý zájem na světovém kongresu vědců a chovatelů včel Apimondia 2009 v jihofrancouzském Montpellier.
    Autor:
    Redakce

    0×video 0×audio 0×foto 0×komentářů dnes 11:23
    Ilustrační foto.
    Ilustrační foto.
    Autor: Evžen Pajskr

    Expozice s panoramatem Pernštýnského náměstí, červené prapory s bílým koněm a vůně perníku protkaná horkou medovinou. Atmosféra, jakou znají pouze Pardubáci, vtahovala francouzské návštěv〜níky jako magnety do pardubického stánku.

    V něm mělo své zastoupení město i včelaři, kteří tak reprezentovali Česko na celosvětovém včelařském kongresu. Kongres jednal o ochraně přírody, včel a životního prostředí a byly na něm zastoupeny dvě stovky států z celého světa.

    Jedním z hlavních témat kongresu byl celosvětový problém úhynu včel kvůli varroáze. „Naši včelaři přijeli do Montpellier prezentovat svůj vlastní léčebný systém. Získali jsme zde celosvětové uznání,“ řekl včelař Evžen Báchor, který stál v čele české včelařské delegace.

    Ta byla tvořena především včelaři z Pardubic. „Jsme rádi, že nám město Pardubice umožnilo se kongresu zúčastnit. Opravdu tu byl velký zájem nejen o náš stánek, ale hlavně o město Pardubice a právě pardubický perník,“ zdůraznil Evžen Báchor.

    tolik denník bohemia-a teď se v tom vyznej..........

    OdpovědětVymazat

Komentář na blogu fcelar.blogspot.com