pátek 21. srpna 2009

Dovozci medu chyceni, usvědčeni a budou odsouzeni.

Dobrá zpráva pro včelaře USA.

Čínský vedoucí Boa Zhong Zhang souzen za vinu v konspiraci pašování zboží do Spojených Států pomocí lživého prohlášení a zavádění falšovaných potravin do mezistátního obchodu.
Seattle Times informuje o soudním procesu u okresního soudu v Seattle, který znamená že zástupci prezidenta Changge Jixiang Bee Products Ltd. v Henan, Čína, hrozí až pětileté vězení a pokutě $250,000 bude-li 30. listopadu odsouzen.

V soudním přelíčení jsou Chung Po Liu z Bellevue, 68, majitel Rainier Cascade and Evergreen Produce, a Yong Xiang Yan, 60, předseda představenstva Čínské medové společnosti.

Vyšetřovatelé tvrdí, že falešně označovali med obsahující tři antibiotika jako pocházející z jiných zemí, aby se vyhnuli antidumpingovým clům.

Obžaloba tvrdí, že Boa Zhong Zhang byl obviněn z přesměrování 21 zásilek čínského medu v ceně $1.6 milionů, aby se vyhnul $3.3 milionům trestného antidumpingovým clům. Med byl poslán z Číny na Filipíny nebo Taiwan, kde byl přeznačen a poslán do USA. Jedna zásilka v lednu 2008 měla být kontaminována ciproflaxinem -- antibiotikem někdy prodávaným pod obchodním názvem Cipro.

"Podvržení falešné celní dokumentace z důvodu neplacení cel nejen podvedlo vládu USA, ale také veřejnost, která si nebyla toho vědoma a nechtěně tyto produkty prodávala, " řekl v prohlášení zvláštní celní agent Leigh Winchell.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Komentář na blogu fcelar.blogspot.com