čtvrtek 29. dubna 2010

Včelí jed dává naději pacientům s AIDS

Včelí žihadla a jed jsou neočekávaně cesta ke zdraví, ale podle jednoho centra v Kenya jsou výsledky senzační. Ulevují u arthritidy, zpomalují efekt HIV/Aids, stimulují imunitní systém a dávají trvalou léčbu denních bolestí.

Nejstarší záznamy lidstva o chovu včel se datují u starých Egypťanů, ale tradičně se soustřeďovaly na med. Nyní se zdá, že včelařství vstupuje do nové oblasti, když se obrací na potenciální léčbu žihadly.

"Ačkoli to nevyléčí nemoc, měli jsme HIV pacienty, kteří se zlepšili o 80 procent," řekl Andrew Write z Wild Remedies organizace, která se zabývá Křováckým medem, odvolává se na studii ukazující že nerovové poškození u 50 HIV pacientů se zlepšilo o 83 procent po včelí terapii...

Měli jsme chlápka co přišel s celkovou bolestí, a po žihadlech od včel po měsíc, kdy se počet žihadel postupně zvyšoval na 30 žihadel za den, náhle přišel a už neměl bolest.

Terapie, známá jako Apiterapie, bodá jisté části těla, známé jako aku-body v akupunktuře.

Bylo zjištěno, že bodání aktivuje nadledvinkové žlázy, střídavě produkující cortisol, který je jedním z hlavních zánětlivých činidel a také část imunitního systému, který pomáhá tělu bojovat s nemocí...

Ale není to všechno jenom bolestivý proces. Navíc k bodání od včel, terapie také používá včelí jed a surový, nezpracovaný med od včel.
Nektar a pyl sbíraný včelami má léčivou hodnotu.
Pro přežití v přírodě, rostliny si vyvíjejí vlastnosti, které jim dávají odolnost před útoky mikrobů. Včely potom přidávají k těmto léčivým vlastnostem v rostlinném nektaru vlastní enzymy k uchování a zlepšují léčebnou kvalitu, po vysátí nektaru z rostlin. Tento surový med, který zůstává nezahřátý, obsahuje několik enzymů a antibakteriálních substancí, včetně obsahu peroxidu vodíku přidaným včelou.

Po delší době, peroxidová směs dělá substanci k léčení ran a nemocí způsobených bakteriemi. Med také stimuluje růst buněk a tudíž je ideální pro rány, které se špatně hojí. Navíc včelí propolis je také sbírán z pupenů jistých stromů včelami a používá se jako tmel v konstrukci včelích úlů.

Write a jeho lidé sbírají propolis ze včel. Obsahuje 50 procent flavanoidů, 30 procent vosku, 10 procent esenciálních olejů, pět procent pylu obsahující aminokyseliny a proteiny a pět procent substancí obsahují vitaminy a cukry.

Včelí centrum používá propolis jako antivirotikum na pacientech, citující flavanoidy jako antivirální činitel.
K získávání včelího jedu, který také používají, je indukováno napětí na desce 30 x 20 cm, která obsahuje dráty a vede elektřinu.
Když je deska zapnutá, napětí dráždí včely k útoku na nepřítele ve formě elektrických drátů. Včely se pokouší bodnout dráty a vydají kapičky jedu na povrch desky. Ostatní včely cítí jed, což je rozzuří a vyprodukují více jedu. Jakmile je jed vysušený, je seškrabaný z desky a smíchaný se surovým medem.
Terapeuticky včelí jed působí jako analgeticky díky směsi peptidů a proteinových složek, které mají účinek jako silný neurotoxin s immunogenickým efektem.
Mimoto jed má příznivý účinek na kardiovaskulární systém, respirační a trávící systém. Podle příručky organizace o "Bushman Honey" vydanou v centru, včelí jed smíchaný s medem prodávaný více jak deset let s 13 miliony sklenic ulevuje od symptomů artritidy...

Bee Sting Therapy Offers Hope for AIDS Patients

Žádné komentáře:

Okomentovat

Komentář na blogu fcelar.blogspot.com