úterý 8. prosince 2009

Úžasná léčebná síla včelích žihadel?

Jak se včely používají k léčbě vážné nemoci

Jedete-li po jedné klidné venkovské silnici ve Warren Ohio, pravděpodobně si všimnete nápisu "Včelí Úl". Uvnitř, jak byste očekávali, byste měli najít včely.
Ale neočekávali byste, že uvidíte člověka záměrně štípající lidi těmito včelami.
Karen McGhee, 59, řekla, že když říká lidem kolem ní že včelí bodnutí je terapie, dostane stejnou reakci, " 'Aha, ty jsi blázen! Proč to chceš dělat?'"
Pro McGhee, je odpověď jednoduchá. Včelí jed zmírňuje bolest a slabost od roztroušené sklerózy.

"Pokud by nebyly včely, pravděpodobně bych byla na kolečkovém křesle, a nebyla schopna dobře chodit," řekla McGhee.
Floyd Alexander jí píchal žihadla dvakrát týdně po dobu pěti let. Řekl, že se bodal více než 2000 lidí, od doby kdy začal nabízet tuto léčbu asi před 15 lety. V současné době žádá o 35 dolarů za jedno sezení.
"Když poprvé přijdete, dám vám celkem šest žihadel max, abychom mohli vyzkoušet imunitní systém a ujistit se, že je možné pokračovat v žihadlech," řekl Alexander.
Alexander a další apitherapisté jako on, říkají, že včelí jed stimuluje imunitní systém a může podpořit mobilitu pacientů s roztroušenou sklerózou '.
Říká, že staré praxe může dokonce léčit věci jako chronické bolesti a zranění.
"Pokud máte artritidu, jakmile to uděláte, už vás víckrát neuvidím," řekl Alexander.

Ale lékařská veřejnost dává přednost tvrdým klinickým důkazům o tom, co je známo neoficiálně nebo svědecky. Tato problematika je natolik kontroverzní, že NewsChannel5 měl problémy najít místní lékaře, aby o tom mluvili na kameru, ale našli jednoho v univerzitní nemocnici.
Neurolog Michael Devereaux řekl, že považuje včelí terapii žihadly za diskutabilní a smutnou.
Reportérka Alicia Booth se ho zeptala, zda si myslí, jestli to má nějakou hodnotu.
Devereaux řekl: "Ne, žádnou."
Ve skutečnosti, jak Devereaux řekl, tato praxe může být nebezpečná, pokud pacienti přeruší léčbu lékařsky ověřenou jako účinnou.
"Jestli se zastaví jejich léčba, poškodí sami sebe, protože není prostě žádné vědecké ověření, že to je k něčemu dobrému," řekl Devereaux.

Candy Kurtz nesouhlasila. Kurtz byla diagnostikována s roztroušenou sklerozou (M.S. - multiple sclerosis) před šesti lety a lékaři pro ni nic neudělali. Ale včelí terapie žihadel funguje.

"Může to znít bláznivě, ale cítím se dobře," řekla Kurtz.
Kurtz vychovává dvě děti, a jedno se speciálními potřebami. Řekla, že terapie Alexandra pomáhá její schopnosti pečovat o ně.
Kurtz řekla: "Těším se na každý další týden."

Alexander trvá na tom, aby jeho klienti zastavili léčbu M.S. nejméně měsíc před prvním žihadlem.
"Lidé, kteří berou léky a dostávají žihadla onemocní. " řekl Alexander.

Alexander řekl NewsChannel5 že dostal více než 500.000 žihadel a že byl diagnostikován na M.S. v roce 1982, nikdy nebrál léky a je stále v dobrém zdravotním stavu dodnes.

Věří tomu, co dělá, i když lékařská společnost jako celek, nikoli.
"Pokud to nebude u vás fungovat, nejste člověk, protože matka příroda vládne," řekl Alexander.
Je důležité mít na paměti, že někteří lidé jsou alergičtí na včelí jed a včelí bodnutí může mít pro ně smrtelné následky.
Alexander řekl, že drží Epi-pero (Epi-pen) na ruce jen pro případ, že se někdo dostane do anafylaktického šoku.

V originálním článku je video:
American Apitherapy Society

1 komentář:

  1. Alexander řekl NewsChannel5 že dostal více než 500.000 žihadel a že byl diagnostikován na M.S. v roce 1982, nikdy nebrál léky a je stále v dobrém zdravotním stavu dodnes

    To, že tento človek je v dobrom zdravotnom stave ešte neznamená, že je zdravý preto, že bol nabodaný takým vysokým množstvom žihadiel. Možno jeho postihnutie Sclerosis multiplex (SM-ka) je nie také agresívne ako v iných prípadoch, poznám viacej takých prípadov, kedy priebeh SM je mierny a dožívajú sa primerane dlhého veku. Istého času sa písalo včelárovi českého pôvodu Charles Mraz, poskytoval možno ešte poskytuje včelie žihadlá postihnutým SM, ale aj pojednávanie lekárov, ktorí túto terapiu nedoporučujú. Konkrétne sa tu spomína Michael Devereaux, ktorý nepripúšťa nejaké kladné výsledky takejto terapii.Doteraz nie k dispozícii prípravok registrovaný ako liek, preto SM sa ani nelieči), nedá sa zatiaľ vyliečiť.

    Mojej manželke diagnostikoval SM pred 25 rokmi otehotnela a doteraz žije, síce chodí mimo byt len pomocou barly, ale chodí, bez toho, aby som jej "predpísal"? čo i len jedno žihadlo, i keď je to lákavé. Ak porovnáme tieto dva prípady, jeden je pichnutý 500 tis. žihadlami a tvrdí, že mu to pomáha, druhý prípad bez jediného žihadla, obaja žijú. Dá sa vyriecť 100=-ný úsudok, že včelie žihadlá sú účinné? to môže povedať len rozsiahly výskum a preveriť a porovnať niekoľko stoviek pacientov postihnutých Sclerosis multiplex. Je to príliš zložité, v podstate ak to postihnutý berie ako fakt, možno mu to pomôže
    Mojej

    OdpovědětVymazat

Komentář na blogu fcelar.blogspot.com