úterý 9. března 2010

Nové diskusní fórum pro chovatele VSH včel

Nové diskusní fórum pro chovatele matek pro včelstva odolná Varroa.
(VSH - Varroa Sensitive Hygiene, to jest včelstva, která se dokáží sama zbavovat roztočů, mají vyvinuté speciální čistící chování, které je dědičné.)

Hlavním účelem nového fóra je poskytnout forum pro budoucí zakladatele organizací, jejichž hlavním cílem bude zlepšovat a šířit různé linie a typy včely medonosné, které vyjadřují vlastnost VSH, a které vykazují dobrou ekonomii v rámci omezeného nebo žádného léčení.
On-line forum bude poskytovat prostor pro diskusi o tvorbě organizací chovatelů VSH včel. Mělo by také hostit diskuse o vyjádření VSH ve včelách, chov včel a výběr kvalitních včel, metod a postupů používaných při chovu včel.

Obecné diskuse jsou otevřené pro registrované členství, i když je mohou prohlížet také hosté, ale nikoli posílat příspěvky do diskusí. Zapojení do diskuse je přes pozvání a je na základě předchozího historického využití VSH chovu v genetickém programu, nebo zapojení do výběru pro VSH zvláštnosti v včely. VSHBreeders.org bude také poskytovat obsah a odkazy na historii a výzkum-data VSH projevu v medu včel a využití VSH v chovných programů Včela medonosná. Samostatné diskusní fórum bude věnováno na inzeráty položek vhodných k chovu včel.

Prostřednictvím diskuse a interakce na VSHBreeders.org, chovatelé včely medonosné
a producenti matek doufají, že vytvoří promyšlené metodiky zachovat a propagovat
genetické kombinace, které vytvoří kvalitní včelí matky, které obstojí na jejich současných dynamických stanovištích, kde budou vést produktivní včelstva.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Komentář na blogu fcelar.blogspot.com