pondělí 15. listopadu 2010

Proč chovat včely?

Nechci vůbec agitovat a získávat nové včelaře. Je mi celkem jedno, kolik naše republika má včelařů a na lokální úrovni bych byl vůbec nejraději, kdyby kolem mého stanoviště v okruhu 5 km nebyl žádný včelař. Ale náhodou jsem narazil na reklamu včelařského videa Jak začít včelařit
Včelaření vyžaduje nějakou práci, ale také z něj hodně získáte. Tady jsou 4 výhody včelaření!

  • Zacvičíte si! Hodně lidí hledá těžko důvody proč jít ven a cvičit. Při včelaření máte důvod jít ven, hýbat se na čerstvém vzduchu. A nebojte se, ta práce není příliš tvrdá.
  • Naučíte se něco o přírodě. Nebojte se, včelaření není čtení nudných školních knih. Je to krása. Můžete se ponořit do přírody a dovíte se o ní hodně, a užijete si hodně zábavy!
  • Využijete čas kontruktivním způsobem. Pomyslete kolik hodin každý promrhá na v podstatě nesmyslné aktivity, jenom aby využil čas - koukání na TV šou, hraní video her, surfování po internetu, pokud nejmenujeme všechny. Co kdyby byl způsob jak využít čas konstruktivněji. Včelaření je k tomu.!
  • Nezapomínejme na med! Jen si představte jaké to je ochutnat první sklizený med. Darovat doma vyrobený med přátelům a rodině.. To je dobrý pocit!

Včelařit stojí za to. Ale doufám, že jsem tímto krátkým článkem nezískal nějakého adepta včelaření v mé blízkosti.

1 komentář:

  1. http://melissologiahbf.blogspot.com/

    Varování: Návštěva těchto stránek může poškodit váš počítač!
    Webové stránky na adrese melissologiahbf.blogspot.com obsahují prvky ze stránek arc07.blogspot.com, které zřejmě hostují malware – software, který může poškodit váš počítač nebo jinak působit bez vašeho souhlasu. Svůj počítač můžete infikovat dokonce i tím, že stránky s malwarem jen navštívíte.

    OdpovědětVymazat

Komentář na blogu fcelar.blogspot.com